17 miljoen mensen

17 miljoen mensen
27 maart 2020 Grandesco Music

Compilatie van ’17 miljoen mensen’

Tijdens deze coronacrisis kun je helaas geen muziekles krijgen zoals je gewend bent. Gelukkig is er veel mogelijk met videobellen en kunnen de meeste lessen doorgaan. Maar omdat iedereen nu thuis moet blijven, hebben we een leuk idee bedacht om toch samen te zijn!

Misschien heb je het nummer ’17 miljoen mensen’ van Davina Michelle en Snelle wel gehoord. Op basis van dit nummer maken we samen een compilatie met zoveel mogelijk leerlingen van Grandesco Music. En of je nu zingt of een instrument bespeelt, al lang op les zit of juist net begint, we willen graag dat je meedoet.

Super leuk idee! Maar hoe werkt dat dan?

Doe mee in 4 stappen:

1) Luister naar het lied ’17 miljoen mensen’ op YouTube of Spotify.

2) Oefenen! We hebben een aantal partijen uitgeschreven die je hieronder kunt vinden. Ook zie je hier de backingtrack staan.  Voor de zangers en zangeressen hebben we de lyrics toegevoegd. Kies het juiste bestand voor jou uit en begin met oefenen/spelen.

Het is belangrijk om te weten dat de backingtrack precies hetzelfde is als het orgineel qua opbouw. Voor de blazers is het refrein uitgeschreven, dus luister goed het orgineel wanneer het refrein komt!

Als het niet lukt om het te spelen (en je wilt wel graag mee doen), dan kan je altijd nog een leuke bodypercussie bedenken of verzin iets anders leuks. We zijn benieuwd waar je mee komt!

3) Neem je liedje op! Het is de bedoeling om een filmpje te maken van jezelf op een plek waar je goed te zien bent en ook goed te horen. Denk hierbij ook aan de kwaliteit van het filmpje, ga op een rustige plek zitten met goede belichting. Het is belangrijk dat je met de bijgevoegde backingtrack meespeelt, zodat iedereen op hetzelfde tempo speelt (anders kunnen we de filmpjes niet samenvoegen!). Beluister de backingtrack wel met koptelefoon op of oortjes in, zodat je duidelijk de instrument of de zang kunt horen.

4) Stuur je filmpje naar ons toe. Dit kan het makkelijkste via WeTransfer. Vul bij de ontvanger het volgende mailadres in: femke@grandescomusic.nl. Dit mailadres mag je ook gebruiken als je een vraag of opmerking hebt.

Wij voegen alle filmpjes samen tot een mooie compilatie! We delen deze compilatie uiteraard op onze kanalen, dus als je meedoet geef je toestemming dat jouw filmpje gebruikt mag worden.

Meedoen kan tot en met dinsdag 7 april.

We hopen dat je meedoet. In real-life samen muziek maken gaat nu even niet, maar dit kan misschien wel hetzelfde effect geven!