Vera Kortekaas

Vera Kortekaas

Ukelele

Hoi! Ik ben Vera Kortekaas en ik geef ukeleleles bij Grandesco Music. Ik studeer Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, met als hoofdvak gitaar lichte muziek. Ik speel daarnaast ukelele, basgitaar, piano en sinds kort ook saxofoon. Ik heb veel in een Bigband gespeeld en zit nu ook in een country/folk/pop duo.

Muziek

Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in ons gezin, waardoor ik ook snel genoeg met muziek in aanraking kwam. Vroeger stond er altijd muziek op in de woonkamer. Overal waar ik was, was ook muziek. Toen ik 8 jaar was,  begon ik met gitaarlessen en dat vond ik echt super leuk! Ik begon verschillende stijlen te ontdekken en ik wilde zoveel mogelijk instrumenten leren kennen. Een aantal jaar terug kwam de ukelele opeens langs en ik vond dat een leuke uitdaging! En nog steeds is het een heel leuk en makkelijk mee te nemen instrument.

Toen ik op de middelbare school zat, was er een schoolband. Toen ik dat zag, dacht ik gelijk ‘Daar wil ik ook bij!’. Ik had geluk, want er was net een plekje  vrij voor een gitarist bij de band, dus ik kon gelijk beginnen. Hier heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van samenspelen. Op een gegeven moment zei mijn muziekdocent van de middelbare school dat de opleiding Docent Muziek wel iets voor mij was. Toen heb ik een dag met hem meegelopen tijdens de muzieklessen en ik vond het geweldig. Sinds dat moment heb ik heel veel muziek gemaakt en heb ik steeds meer het gevoel gehad dat ik mijn passie voor muziek wil overbrengen aan anderen.

Mijn lessen

Als je bij mij ukelelelessen komt volgen, staat enthousiasme voorop. Ik vind het belangrijk dat je het leuk vindt om te doen en dat we gaan werken aan de wensen die jij hebt. Liedjes die je graag zou willen spelen, of dingen over de ukelele die je graag wilt weten. Samen zorgen we ervoor met opdrachten en oefeningen dat jij een ster wordt in het spelen van ukelele! Dus tot snel bij een proefles!