Basgitaarles in Zwolle

Basgitaar leren spelen 

Vier (en soms meer) dikke snaren en een vette neck: de basgitaar. Het instrument wat je pas hoort als je het uit een band weg zou laten. Samen met de drums de basis van iedere band. Grandesco Music verzorgt basgitaarles in Zwolle voor beginners en gevorderden. Jouw docent gaat jou erbij helpen om een steady onderdeel te worden van de ritmesectie. Ook als je al een behoorlijke ervaring hebt doen we ons best om jouw naar een hoger niveau te tillen.

Jouw interesses vormen de rode draad van de lessen. Dus ben je fan van de Red Hot Chili Peppers dan gaan we slappen. Houd je meer van folkmuziek dan bekijken we welke rol een bassist heeft binnen die stijl. Heb je nog geen ervaring met een muziekinstrument? Geen probleem, je kunt direct aan de slag met een basgitaar. Je hoeft bij Grandesco Music niet eerst met een blokfluit etc. aan de gang.

Groove en techniek

Samen met de drummer zorgt de bassist voor de groove binnen de band. Techniek speelt daarbij ook een belangrijke rol. Dit komt uitgebreid in de lessen aan bod. Denk hierbij aan slappen, plukken, plectrums en vingerpositie. Ook de theorie wordt zeker niet overgeslagen, want het is van belang dat je de juiste noten op het juiste moment speelt.

Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende soorten basgitaren, versterkers en pedalen. Het is gaaf als je een eigen sound kunt creëren. De docenten zullen je hierbij helpen en ook advies geven.

Grandesco Presents

Naast de individuele lessen, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Aan het einde van het jaar krijgt elke bassist de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat hij/zij heeft geleerd tijdens de pianolessen. Op deze manier wordt er ook podiumervaring opgedaan. Daarnaast worden er door het jaar heen ook meerdere optredens georganiseerd!

Als je er klaar voor bent is er uiteindelijk ook de mogelijkheid om bassist te worden in één van de bands van Grandesco Music. Deze bands zijn er op verschillende leeftijden en niveaus. Zie bandcoaching.

De docenten

De basgitaarlessen worden gegeven door jonge docenten die volop actief zijn als bassist in verschillende formaties. Zij hebben ruime ervaring met het geven van basgitaarles in Zwolle. Check de foto’s om de docenten te leren kennen!

Wanneer heb ik les?

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Gratis online lessen

Naast de offline lessen geven de docenten van Grandesco Music ook regelmatig gratis online lessen via YouTube, genaamd Grandesco DIY. Hieronder is daarvan een voorbeeld te zien. Laurens behandelt in deze video een handige schuifoefening.

Klik hier voor al onze DIY’s.

Basgitaarles in Zwolle
Basgitaarles in Zwolle