Docenten beter betaald

Docenten beter betaald
20 juni 2019 Grandesco Music

Docenten krijgen meer betaald

We hebben besloten om de tarieven te verhogen met 2 euro per les (30 min). Dit doen we omdat we onze docenten meer per uur willen gaan betalen. 75% van de verhoging gaat dan ook direct naar de docent. De overige 25% is een reguliere verhoging die we (bijna) elk jaar doorvoeren.

In de media verschijnen regelmatig negatieve berichten over muzikanten die onderbetaald worden. Of het nou docenten zijn of musici die op het podium staan. Helaas is dit inderdaad vaak de praktijk.

Positief geluid

Wij willen graag een positief geluid laten horen en laten zien dat voor ons muziekles wat waard is. Het is dus ook een statement. Het zou mooi zijn als de andere scholen met ons meegaan en ook hun tarieven opnieuw gaan bekijken.

Subsidies zijn (nagenoeg) verleden tijd voor muziekscholen en dat is geen probleem. Het komt het ondernemerschap ten goede. Als de overheid al wil steunen zou het wellicht een idee zijn om een inkomensafhankelijke bijdrage in te voeren vanuit de gemeente. Dit zorgt voor meer budget bij ouders, waardoor muziekscholen hun tarieven kunnen verhogen en hun docenten meer kunnen betalen.

Kwalitatief goede docenten

We vinden het ook belangrijk dat we de kwaliteit van onze docenten kunnen waarborgen en als we geen actie ondernemen, lopen ze hoogstwaarschijnlijk de deur uit. Op dit moment is het verloop in docenten bij Grandesco Music erg laag en dat willen we ook zo houden. Het is in het belang van de leerlingen die op die manier echt iets kunnen opbouwen met een docent.

We hopen dat we op begrip kunnen rekenen van jou (als klant) en dat je onze lessen kunt waarderen ook in deze kleine meerprijs.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar bram@grandescomusic.nl