Harples in Zwolle

Harp leren spelen 

Bij Grandesco Music Zwolle krijg je les in het spelen van een niet alledaags instrument, de harp! Samen met jouw docent ga je werken aan het lezen en spelen van noten, techniek en het maken van mooie muziek.

Techniek en theorie

Qua klank is de harp wellicht te vergelijken met de piano. Dit heeft natuurlijk te maken met het aantal snaren op het instrument. Elk orkest heeft er wel één en het instrument is ook uniek in zijn soort! In de les ga je kennis maken met de techniek van het harpspelen, hoe je het beste achter de harp zit, de houding van je handen en de manier waarop je de snaar aantokkeld. Gaandeweg leer je steeds meer over de onderdelen van de harp.

Grandesco Presents

Naast de individuele lessen, zijn optredens een vast onderdeel van het lesprogramma. Aan het einde van het jaar krijgt elke leerling de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat hij/zij heeft geleerd tijdens de lessen. Op deze manier wordt er ook podiumervaring opgedaan.

Als je er klaar voor bent is er uiteindelijk ook de mogelijkheid om harp te spelen in één van de orkesten van Grandesco Music. Deze orkesten komen er op verschillende leeftijden en niveaus.

Jouw docent

De harplessen worden gegeven door Lenette Marvin. Lenette is afgestudeerd aan het conservatorium. 

Wanneer heb ik les?

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Gratis online lessen

Naast de offline lessen geven de docenten van Grandesco Music ook regelmatig gratis online lessen via youtube, genaamd Grandesco DIY. Hieronder is daarvan een voorbeeld te zien. Lenette leert jullie hier een liedje aan!