Klarinetles in Zwolle

Klarinet leren spelen

Bij Grandesco Music krijg je klarinetles in Zwolle, gericht op jouw doelen en niveau. Samen met jouw docent ga je werken aan het lezen en spelen van noten, ademhaling en het maken van geweldige muziek. De klarinet is in vele stijlen thuis, van klassiek tot jazz tot klezmer. Daarnaast kun je in orkesten of ensembles spelen.

Techniek

Hoe moeilijk het ook lijkt, het valt mee om klarinet te leren spelen. Eerst ga je leren blazen om het goede geluid uit de klarinet te krijgen. Als je dat al kunt, gaan we verder de diepte in. Je gaat leren noten te lezen en de bijbehorende grepen te spelen. Maar bovenal ga je natuurlijk heel veel plezier maken met muziek; alleen, in een duet of in een grotere groep!

Grandesco Presents

Naast de individuele lessen, zijn optredens een vast onderdeel van het lesprogramma. Aan het einde van het jaar krijgt elke klarinettist de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat hij/zij heeft geleerd tijdens de klarinetles in Zwolle. Op deze manier wordt er ook podiumervaring opgedaan.

Als je er klaar voor bent is er uiteindelijk ook de mogelijkheid om klarinettist te worden in één van de ensembles van Grandesco Music. Deze ensembles komen er op verschillende leeftijden en niveaus.

Jouw docent

De klarinetlessen worden gegeven door Ivette Minten. Ivette studeert aan het conservatorium.

Wanneer heb ik les?

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.