Grandesco Basics in Zwolle

AMV cursus Zwolle

Bij Grandesco Music kunnen kinderen al op jonge leeftijd zichzelf echt ontwikkelen in het maken van muziek. Ze gaan dan net of al een tijdje naar school en leren daar wat leren is. Voor sommige kinderen is het bespelen van een instrument nog lastig, omdat ze niet precies weten wat ze leuk vinden. Met deze AMV cursus komen ze met van alles in aanraking en ontwikkelen ze een voorkeur. In de cursus komen ze bijvoorbeeld popsterren tegen als Elvis Presley, James Brown en Michael Jackson. Ook is er aandacht voor klassieke muziek, bijvoorbeeld voor ‘De Vier jaargetijden’ van Vivaldi en operamuziek.

De cursus  is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. De cursus start op donderdag 25 april 2019 onder leiding van Maaike van Putten.

Naast het muziek maken ligt de nadruk ook op het ontdekken van instrumenten. Elke les wordt er een instrument behandeld. Denk hierbij o.a. aan: piano, (elektrische)gitaar, drumstel, zingen, saxofoon, trompet etc.

Algemene muzikale vorming 

Na het volgen van de cursus Algemene Muzikale Vorming kan de leerling:

  1. Melodieën meezingen van eenvoudige liederen.
  2. Bewegen op muziek (bijv. klappen, lopen) binnen de maatsoorten 4/4 en 3/4.
  3. noten lezen binnen een diatonische toonladder: C3-C4.
  4. Diverse ritme-instrumenten bespelen binnen de maatsoorten 4/4 en 3/4.
  5. Eenvoudige melodieën spelen met een xylofoon.
  6. Samen muziek maken: spelen en luisteren.
  7. Muziek luisteren: a) hoge en lage tonen herkennen, b) snelle en langzame muziek herkennen, c) harde en zachte muziek herkennen en d) het geluid van enkele instrumenten herkennen.
  8. Diverse instrumenten herkennen en benoemen.

De lessen duren drie kwartier en de cursus duurt 10 weken. De tiende les is een optreden. De cursus wordt gegeven door Maaike van Putten.

De cursus kost €110 inclusief lesmateriaal en gebruik van (leen)xylofoon.