Little Voices in Zwolle

Kinderkoor in Zwolle

Begin 2017 is het kinderkoor Little Voices koor van start gegaan in Zwolle. Elke dinsdagmiddag gaan de kinderen aan de slag met bekende popnummers onder leiding van Veerle Verschuren.

Het koor bestaat uit maximaal 15 kinderen, zodat er veel ruimte is voor individuele coaching. Naast repetities worden er aan het einde van het seizoen ook studio opnames gemaakt. Zo doen de kinderen ook ervaringen op in een professionele muziekstudio. Het koor wordt klaargestoomd voor “Grandesco Presents” in de grote zaal van Poppodium Hedon (video).

Popkoor

Dit koor is voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar. Grandesco is latijn voor samen groeien. Samen muziek maken is niet alleen het leukste om te doen, maar ook het meest leerzaam om te doen. In tegenstelling tot de meer klassiek georiënteerde koren, is dit koor echt een popkoor waar de nieuwste popmuziek wordt gezongen.

Persoonlijke begeleiding

Het doel van het koor is om de jonge kinderen plezier te hebben in het maken van muziek. Tijdens de repetities wordt er aandacht besteed aan samenzang, meerstemmigheid en zangtechniek, maar plezier staat bovenaan. Omdat de groepen zo klein worden gehouden, is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Het is dus eigenlijk een cross-over tussen privéles en meedoen aan een groot koor.