Sazles in Zwolle

Saz leren spelen

Bij Grandesco Music krijg je sazles in Zwolle (ook wel bağlamales genoemd) gericht op de praktijk. Beginners en gevorderden kunnen terecht om te groeien als sazspeler. Je gaat samen met jouw docent aan de slag om jouw skills te verbeteren! Jouw eigen smaak en wensen staan centraal in de lessen. Dit zorgt ervoor dat je leert wat je echt wilt leren. Voor beginners zijn er natuurlijk wel een aantal basisvaardigheden die de docent aan zal dragen. Denk hierbij aan houding, noten lezen, ritme etc.

Makam’s en techniek

Naast de verschillende stijlen die je kunt spelen op saz, zijn makam’s en techniek een belangrijk onderdeel van de lessen. Je leert liedjes begeleiden, improviseren met toonladders en je ontwikkelt jouw snelheid en klank. Ook de verschillende soorten stijlen komen ruimschoots aan bod. Een sazspeler speelt natuurlijk niet alleen lang-hals, maar ook kort-hals en in verschillende stemmingen. Het is erg tof om de verschillende sounds te ontdekken en om deze te kunnen toepassen in een band.

Grandesco Presents

Naast de individuele lessen, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Aan het einde van het jaar krijgt elke sazspeler de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat hij/zij heeft geleerd tijdens de sazles in Zwolle. Op deze manier wordt er ook podiumervaring opgedaan. Daarnaast worden er door het jaar heen ook meerdere optredens georganiseerd!

Docenten

De sazlessen in Zwolle worden gegeven door Mehmet Uludağ. Klik op de foto om meer over hem te lezen!

Wanneer heb ik les?

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.