Songwriting in Zwolle

Leer je eigen nummers schrijven!

Bij Grandesco Music krijg je songwriting in Zwolle. Veel songwriters beginnen liedjes te schrijven, omdat ze zich daarmee kunnen uiten en dit gaat meestal redelijk vanzelf. Je zou misschien denken dat hier geen onderwijs voor nodig is, je schrijft toch gewoon wat je wilt zeggen? En misschien denk je wel dat onderwijs afdoet aan de authenticiteit. Maar leren over verschillende liedvormen, rijmschema’s, bijzondere akkoorden, hoe je kunt spelen met metaforen etc., werkt juist zeer verrijkend!

Techniek en theorie

Liedschrijven is een eigenschap die je wel degelijk verder kunt ontwikkelen. Songwriters leren tijdens deze cursus verschillende manieren om hun verhaal en gevoelens over te brengen, zowel tekstueel als muzikaal. Onderwerpen die tijdens deze lessen naar voren komen zijn vorm, rijm, beeldtaal, muziektheorie en akkoordenleer. De lessen zijn individueel en helemaal afgestemd op jouw eigen liedjes! Je krijgt dus 100% persoonlijke aandacht, dit is uniek in Zwolle.

Grandesco Presents

Naast de individuele lessen, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Aan het einde van het jaar krijgt elke songwriter de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat hij/zij heeft geleerd tijdens de songwritinglessen. Op deze manier wordt er ook podiumervaring opgedaan. Daarnaast worden er door het jaar heen ook meerdere optredens georganiseerd! Als je er klaar voor bent is er uiteindelijk ook de mogelijkheid om songwriter te worden in één van de bands van Grandesco Music. Deze bands zijn er op verschillende leeftijden en niveaus. Zie bandcoaching.

Jouw docent

De lessen songwriting in Zwolle worden gegeven door Karel J. Schepers. Karel schrijft zelf veel liedjes en brengt regelmatig nieuwe nummers uit! Hij kan je helpen om de mooiste nummers te schrijven!

Wanneer heb ik les?

Als je na de proefles besluit om verder lessen songwriting te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Gratis online lessen

Naast de offline lessen geven de docenten van Grandesco Music ook regelmatig gratis online lessen via youtube, genaamd Grandesco DIY. Hieronder is daarvan een voorbeeld te zien. Leer meer over hoe je een pakkende melodie schrijft.