Benjamin Hondorp

Benjamin Hondorp

Trombone

Hallo! Mijn naam is Benjamin Hondorp en ik geef tromboneles bij Grandesco Music. Ik studeer klassiek trombone aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ik speel voornamelijk veel in symfonieorkesten en andere klassieke ensembles en orkesten. Verder speel ik ook nog lichte muziek via de ArtEZ bigband en andere samenwerkingsprojecten. Met medes studenten speel ik ook regelmatig jazz en op zijn tijd ook wat popmuziek.

Muziek

Sinds ik klein ben luister ik naar muziek, en mijn ouders, die zelf ook muzikanten zijn, vonden dat ik een muziekinstrument moest proberen. Ik ben toen direct verliefd geworden op de trombone, en dat is nooit echt weggegaan. Sinds ik 9 jaar oud was, heb ik tromboneles gekregen.

Toen ik ongeveer 14 jaar was, ben ik lid geworden van een jeugd-symfonieorkest genaamd symfonia jong twente. Ik had nog nooit zo iets gehoord, en ik werd omvergeblazen van de prachtige muziek en muzikanten. Hier heb ik daadwerkelijk mijn liefde voor klassieke muziek ontdekt en ik denk dat ik zonder dat orkest niet had gestaan waar ik nu sta.

Toen ik 17 jaar oud was en aan het studeren was, ben ik begonnen met lessen bij Peter van Klink. Twee jaar later heb ik auditie gedaan voor het conservatorium. In al die tijd ben ik nooit opgehouden met muziek maken in symfonieorkesten en dit is nog steeds mijn favoriete muziek.

Mijn lessen

Als je bij mij les komt nemen, dan zul je een pakket krijgen dat aangepast is op jouw muzieksmaak en vaardigheden. Speelplezier is bij mij de hoogste prioriteit. Ik heb een kleine drang om elke leerling ervan te overtuigen dat trombone het leukste instrument is dat er is, want dat vind ik zelf wel. Klassieke muziek is natuurlijk mijn specialiteit, maar ik heb genoeg verstand van Jazz, pop, filmmuziek en andere muziekstijlen en kan hier leuke en voldoende lessen in geven.

Ik hoop je gauw bij een proefles te zien!