Famke de Jong

Famke de Jong

Educatie | Piano

Mijn naam is Famke de Jong. Ik geef pianoles bij de popafdeling en daarnaast houd ik mij als onderwijskundige bezig met educatie binnen Grandesco Music.

Muziek

Sinds mijn achtste ben ik actief als muzikant. Dit begon met dwarsfluit en vanaf mijn zestiende paste piano beter bij mij. Toen bleek dat ik daar aanleg voor had, mocht ik auditie doen bij het Conservatorium van Amsterdam en ik werd aangenomen. Daar kreeg ik les van Karel Boehlee. Het werd een tijd waarin ik veel kon leren samen met medemuzikanten, waar ik veel plezier in gehad heb!

Na de periode waarin ik aan het conservatorium studeerde, ging ik onderwijskunde studeren aan de Universiteit Utrecht. De combinatie van muziek en educatie vind ik mooi en deze vakgebieden kan ik samenbinden bij Grandesco Music. Zo heb ik bijvoorbeeld jaren geleden de cursus Grandesco Basics mogen vormgeven.

Mijn werkzaamheden

Op dit moment ontwikkel ik een docententraining, omdat we de kwaliteit van onze educatie op een hoog niveau willen houden. Daarbij ontwerp ik blended learning, oftewel e-learning gecombineerd met face-to-face training. Door de jaren die ik op het conservatorium zat en mijn opleiding als onderwijskundige, kan ik de brug slaan tussen muzikanten en educatie. Super mooi om met deze twee vakgebieden bezig te kunnen zijn bij Grandesco Music!