Ivette Minten

Ivette Minten

Klarinet

Hoihoi! Ik ben Ivette Minten en ik geef klarinetles bij Grandesco Music. Ik ben nu bezig met mijn bachelor Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, met als hoofdinstrument klarinet. Ik speel verder bij streekharmonie Concordia in Balk (Friesland) en vind het erg leuk om met anderen samen te spelen.

Muziek

Ik ben al jong in contact gekomen met muziek. Mijn vader speelde altijd bij de lokale harmonie. Toen ik zeven was, kreeg ik AMV les en meteen daarop volgend, op mijn achtste, ben ik klarinet gaan spelen. Ik mocht meteen bij het beginnersensemble spelen, een jeugdharmonie orkest; dit vond ik super leuk. Ik speel nog steeds bij dezelfde vereniging als toen.

Door mijn studie ben ik steeds meer met muziek bezig. Ik begin ook interesses in andere vakken binnen de muziek te ontwikkelen. Toen ik werd gevraagd voor het ensemble was ik dan ook enthousiast. Een ensemble leiden stond toch best hoog op mijn bucketlist.

Mijn lessen

Bij mij in de les gaan we eerst de basis opbouwen: hoe werkt zo’n instrument nou eigenlijk? Hoe krijg ik er geluid uit? Waar moeten mijn vingers? Vanaf deze basis kunnen we stukken spelen die aansluiten bij jouw niveau. Het belangrijkste bij het muziek maken is plezier; in muziek en samenspel. Ik pas mijn lessen aan jouw wensen en leerdoelen aan, zodat we snel leuk muziek kunnen maken. Hopelijk tot snel bij een proefles!