Karel J. Schepers

Karel J. Schepers

Songwriting

Ik ben Karel J. Schepers en ik geef songwriting bij Grandesco Music.

Muziek

Vanaf jonge leeftijd voelde ik mij aangetrokken door een podium om mijzelf te laten zien en horen. Ik ben begonnen met trompet spelen in het korps van Zwolle en op mijn elfde wilde ik leren zingen. Tijdens mijn middelbare school kwam ik in aanraking met songwriting en ik leerde dat een liedje schrijven veel minder moeilijk is dan ik dacht.

Ik heb talloze bandjes gevormd in mijn middelbare schoolperiode, waarvan ik nu met twee nog actief ben. Met mijn akoestische covertrio ‘De Zaak’ speel ik op feesten, partijen en in casino’s. Daarnaast ben ik tijdens mijn opleiding ‘Songwriting’ aan het conservatorium in Enschede actief geworden met het uitbrengen van mijn eigen werk.

Met mijn band heb ik op festivals overal in Nederland gestaan. Onder andere bij voorprogramma’s van Miss Montreal, Bløf, De Dijk, Nick en Simon en Kenny B. Ook heb ik twee EP’s uitgebracht in eigen beheer waarmee ik DWDD, 3FM, Veronica en andere radiostations heb gehaald! Ben je beginnend artiest en wil je hier meer over weten, vraag mij maar raak!

Tijdens mijn opleiding heb ik er zelf voor gekozen om de switch naar Nederlandstalig. Maar als je nu Engelstalig of Franstalig bent, ook al schrijf je in het Hebreeuws: het maakt niet uit. Al moet je je éérste liedje nog schrijven: als je het het proberen waard vindt, ben je bij mij aan het juiste adres!

Mijn lessen

Ik word super enthousiast van songwriting en ik hoop dit te laten zien in mijn lessen en over te brengen op de leerling. Ik vind het belangrijk dat je eerlijk bent. Dat jij jouw verhaal verteld en dat je bij het horen van je liedje het gevoel krijgt dat het ‘klopt’. Op die manier kan een ander zich identificeren met het liedje en maak je jezelf en anderen er gelukkig mee! Ik geef songwriting bij Grandesco Music aan alle songwriters vanaf 12 jaar.