Laurens Lameris

Laurens Lameris

Basgitaar

Hey, mijn naam is Laurens Lameris en ik geef basgitaarles bij Grandesco Music. Ik speel in de band Invited, ben zeven jaar bassist geweest bij Half a Mile en ik speel in een muziekteam in de CGK Zwolle. Naast mijn muzikale activiteiten geef ik ook scheikunde in het voortgezet onderwijs.

Muziek

Muziek is altijd al mijn passie geweest. Van jongs af aan luister ik veel muziek en ben ik ook begonnen met slagwerk. Ik speelde vanaf mijn 9e bij de lokale drumband en fanfare SDG in Sint Jansklooster, waar mijn vader voorzitter van is. Mijn broer Aart, ook gitaardocent bij Grandesco, speelde gitaar en heeft mij toen ik 11 jaar was de basics van de basgitaar aangeleerd. Al snel was ik overgestapt van slagwerk naar de basgitaar en probeerde ik de liedjes van mijn favoriete artiesten na te spelen. Ik ging op basgitaarles, ben altijd hard blijven oefenen en heb veel live-ervaring opgedaan met de band Half a Mile.

Mijn lessen

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat je veel plezier hebt en gaan we aan de slag met leuke liedjes spelen, een goede techniek ontwikkelen en een theoretische basis leggen. Je leert baslijnen van artiesten zoals Muse, Red Hot Chilli Peppers, Jamiroquai of je eigen favoriete artiest en leert ook je eigen baslijnen schrijven. Hopelijk tot ziens bij een proefles!