Marieke Bakker

Marieke Bakker

Zang | Piano

Ik ben Marieke Bakker en ik geef zangles en pianoles bij Grandesco Music. Ik ben afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, daar studeerde ik zang – Jazz&Pop. Op dit moment volg ik de verkorte opleiding Docent Muziek in Zwolle. Ik zing als achtergrond zangeres in de Arnhemse soul/disco band OJAM, ik heb een pop/folk-duo, een jazz trio en ik zing en speel veel in de kerk.

Muziek

Als kind speelde ik keyboard en zong ik bij kinderkoor De Bromvlieg. Wat later kreeg ik pianoles en toen ik op de middelbare school zat nam ik zangles. Na de middelbare school volgde ik een tussenjaar op ‘HQ-school voor bijbel en kunst’. Mijn hoofdvak was daar piano. Ik had les van Henk Doest en Adrian Roest. Dat jaar ging ik ook meer zingen en besefte ik dat dat was wat ik wilde.

Ik ging naar het conservatorium in Arnhem en kreeg lessen van onder andere Izaline Calister, Hartog Eijsman, Jolande Geven en Ineke van Doorn. Ik ging tijdens mijn studie ook zangles en pianoles geven en ik merkte dat mij dat enthousiast maakt dus besloot ik de studie Docent Muziek er nog achteraan te volgen.

Mijn lessen

Als je bij mij zangles komt volgen gaan we werken aan een goede basis, verschillende stijlen, technieken, sounds en natuurlijk plezier. Of je nou uitgedaagd wilt worden of gewoon lekker wilt zingen, je bent welkom! Bij pianoles leer je bij mij de basics van akkoorden en hoe je elk popnummer lekker weg kunt spelen. Bij jonge kinderen werk ik met een boekje om de piano wat beter te leren kennen. Als je wilt leren jezelf te begeleiden op piano (erbij zingen dus), kan dat ook bij mij!