Wisse de Rijk

Wisse de Rijk

Cello

Hallo! Mijn naam is Wisse en ik geef celloles bij Grandesco Music. Op dit moment ben ik bezig de Masteropleiding van ArtEZ Zwolle met als hoofdvak cello klassieke muziek. Muziek van Bach, Beethoven en Brahms vind ik super mooi, en ook lichte muziek kan ik erg waarderen!

Muziek

Op mijn zevende hoorde ik een prachtig, diep geluid; het stuk ‘De Zwaan’ van Saint-Saëns klonk door de speaker. Niet veel later huurden mijn ouders voor mij een kleine cello, en ik was verkocht: wat is het leuk om muziek te (leren) maken, samen te spelen met anderen en om met muziek mensen blij te maken!

In Kampen kreeg ik tot mijn zeventiende les van Rivke van der Staak. Toen kwam ik terecht in de vooropleiding in Zwolle bij Jeroen Reuling. Later begon ik bij Karlien Bartels mijn Bachelor studententijdperk. Ondertussen deed ik ervaring op in het lesgeven, iets wat ik al een paar jaar met veel plezier doe. Daarnaast volgde ik cello cursussen bij onder andere René Berman, Florent Maigrot, Maria Hol en Marcio Carneiro. Ik raakte betrokken bij allerlei muziekensembles waarmee ik inmiddels veel optredens geef, zoal het ‘Trio Porteno’ met accordeon en viool, het ‘Che-Vanno’ strijkersensemble en het ‘Atthis duo’ met pianiste Mariavi Molina.

Mijn lessen

In mijn lessen staat plezier altijd voorop. Je leert bij mij leuke en mooie liedjes waarbij we al snel zullen samenspelen! Ondertussen leer ik je een goede basis; wat is een goede houding, hoe werkt de strijkstok, hoe beweeg ik de linkerhand..? Stap voor stap en met een fijne werksfeer. Ook pas ik mij graag aan jouw voorkeuren en wensen aan. De cello kan je trouwens op alle leeftijden leren spelen. Ik geef les aan jong en oud en heb ervaring met het allereerste begin tot gevorderde leerlingen. Zie ik jou in een proefles?