Zoë Hemmes

Zoë Hemmes

Klassiek zang

Ik ben Zoë en ik geef klassiek zangles bij Grandesco. Ik begon mijn muzikale loopbaan met zang en dans o.a. bij de Leidse Ballet&theaterschool, Broadway Academy en Song&Dance. Daarna volgde ze de vooropleiding klassiek zang aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle  met als hoofdvak Zang Klassiek.

Ik heb verscheidene masterclasses en lessen gevolgd, onder meer bij Nelly Miricioiu, Margreet Honig, Ank Reinders, Miranda van Kralingen en Olaf Bär. Daarnaast heb ik meegedaan aan de Summerschool ‘Performing Opera’ in Amsterdam en nam ik deel aan een recital voor de stichting Vrienden van het Lied.

Verder zong ik bij optredens tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, The Planets van Holst met Het Symfonieorkest en Mendelssohns Lobgesang met het GOK en het Radio Filharmonisch orkest. Samen met pianiste Melissa Siemonsma vorm ik een duo en willen we klassieke muziek op een verrassende manier bij een groter publiek onder de aandacht brengt. Met jazz/pop zangeres Arla Brandsma heb ik Vocal Fusion opgericht; een platform waarbij de verbinding tussen de verschillende muziekstijlen centraal staat.  

Daarnaast ben ik gediplomeerd danstherapeut en zangdocent. In mijn lessen staat het genieten van zingen voorop, met techniek als basis. De persoonlijke stem van iedereen is inspirerend, ieder heeft zijn eigen geluid. Van daaruit werk ik om dat zo mooi mogelijk te laten klinken!