Zoë Hemmes

Zoë Hemmes

Klassiek zang

Ik ben Zoë Hemmes en geef klassiek zangles bij Grandesco Music. Ik ben gediplomeerd danstherapeut en zangdocent.

Muziek

Ik begon mijn muzikale loopbaan met zang en dans o.a. bij de Leidse Ballet&theaterschool, Broadway Academy en Song&Dance. Daarna volgde ik de vooropleiding klassiek zang aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. In 2015 ben ik afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle met als hoofdvak Zang Klassiek.

Ik heb verscheidene masterclasses en lessen gevolgd, onder meer bij Nelly Miricioiu, Margreet Honig, Ank Reinders, Miranda van Kralingen en Olaf Bär. Daarnaast heb ik meegedaan aan de Summerschool ‘Performing Opera’ in Amsterdam en nam ik deel aan een recital voor de stichting Vrienden van het Lied.

Verder zong ik bij optredens tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, The Planets van Holst met Het Symfonieorkest en Mendelssohns Lobgesang met het GOK en het Radio Filharmonisch orkest. Samen met pianiste Melissa Siemonsma vorm ik een duo en willen we klassieke muziek op een verrassende manier bij een groter publiek onder de aandacht brengt. Met jazz/pop zangeres Arla Brandsma heb ik Vocal Fusion opgericht; een platform waarbij de verbinding tussen de verschillende muziekstijlen centraal staat.  

Mijn lessen

In mijn lessen staat het genieten van zingen voorop, met techniek als basis. De persoonlijke stem van iedereen is inspirerend, ieder heeft zijn eigen geluid. Van daaruit werk ik om dat zo mooi mogelijk te laten klinken!